U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Ladiesnight 2018:
Bericht geplaatst op: 26-3-2018

Op donderdag 22 maart jl. vond de 5e editie van de Ladies Night voor de meiden van het Zwijsen College en het Fioretti College plaats. De meiden en hun moeders/tantes waren uitgenodigd om tijdens een avondvullend programma kennis te maken met techniek. De Ladies Night heeft bij vele meiden geholpen bij oriëntatie binnen de technische sector.
“Techniek klinkt als sleutelen aan autootjes”, zo klonk het aan het begin van de avond. Gelukkig hebben de diverse bedrijven die op de infomarkt stonden hier snel verandering in gebracht. Je kan veel meer dan alleen vliegtuigen knutselen of geweren repareren. Ook voor de technische vrouwen die hier niet in geïnteresseerd zijn, maar juist de plan-technische of zorghoek in willen, is er bij defensie wel degelijk een plekje. Mars was met hun M&M-stand voor levensmiddelentechnologie ook bij het juiste publiek. Bij Leenders Architecten, die een Virtualrealityset bij zich hadden om hun architectonische hoogstandjes te laten zien, hebben meerdere leerlingen hun toekomst realiteit zien worden. En het bedrijf waar we de Ladies Night wederom mochten organiseren, VanderLande, zorgt o.a. voor de transport van koffers op vliegvelden. Midden tussen deze transportbanden hebben de meiden naast het bezoeken van de infomarkt waar lokale bedrijven en scholen aanwezig waren, ook met rolmodellen uit de techniek kunnen spreken.

Kortom, een fantastische, leerzame en gezellige avond!
Zoals veel meiden na de Ladies Night zeiden: “Wow, ik wist niet dat techniek zo breed was” en dat is het zeker! Dus ga op zoektocht en laat jezelf verrassen in de wondere wereld van de techniek.
Heb je ook interesse om te kijken of een technische opleiding (toch) iets voor je is? Informeer dan bij het decanaat.

 Terug